Sinds 1 januari 2022 kun je de gerichte vrijstelling voor arbovoorzieningen (arbovrijstelling) alleen toepassen op verplichte arbovoorzieningen aan werknemers. Het gaat dan om voorzieningen die je op grond van de Arbowet moet verstrekken en waarvoor je op grond van diezelfde Arbowet ook geen werknemersbijdrage mag vragen. Gezonde lunchmaaltijden zijn echter geen verplichte arbovoorziening. Sinds 2022 kun je hiervoor de gerichte vrijstelling dus niet meer toepassen.

 

De Hoge Raad oordeelde in het voorjaar dat een werkgever de arbovrijstelling wel mocht toepassen op de aan zijn werknemers verstrekte gezonde maaltijden. Maar die uitspraak zag op de oude regelgeving van vóór 2022, waarin dit onder voorwaarden nog wel mogelijk was.

 

Wat kan wel?

Je kunt wel de vrije ruimte gebruiken voor het onbelast verstrekken van gezonde lunchmaaltijden. Voor een maaltijd op de werkplek breng je € 3,90 ten laste van de vrije ruimte. Als de daadwerkelijke kosten van de maaltijd lager zijn dan € 3,90, mag je van dat lagere bedrag uitgaan.